Kralupům vládneme my! Čechie rozprášena 5:1!

Pro vstup do nového fotbalového roku si příznivci našeho klubu snad nemohli přát lepšího protivníka. Úvodním soupeřem našeho celku nebyl nikdo jiný než městský rival - FK Čechie Kralupy. Sluncem naplněné nedělní odpoledne se tedy V Olších neslo ve znamení prestižního derby. V rámci 1.kola Českého poháru došlo po dlouhých letech ke konfrontaci A – mužstev kralupských rivalů. Dalo se předpokládat, že tento duel přitáhne na stadion širokou fotbalovou veřejnost. Očekávání se naplnila, když si cestu do Olší našlo více než 300 fanoušků.
    Náš tým do utkání nastoupil poprvé v nových dresech, které se podařilo získat formou sponzorského daru. Duel se však zdaleka nevyvíjel podle předzápasových předpokladů, když ve čtvrté minutě šli do vedení červenobílí hosté. Polák chytrou přihrávkou mezi obránci vysunul Kováře, který nadvakrát překonal brankáře Křemeňáka. V tu chvíli určitě zatrnulo nejednomu fanouškovi FKK, ale další vývoj již byl zcela v domácí režii. V devatenácté minutě vyrovnal po nedůrazu čechistické obrany Beneš a za dalších pár minut otočil výsledek Tarbaj, který po Mullerově akci doklepával do prázdné branky. I přes další šance domácích vydržel stav 2:1 až do poločasu, takže stále nebylo nic rozhodnuto.

    Krátce po přestávce však přidal třetí zásah Muller, což definitivně zlomilo odpor čechistů. Ti se na naší polovinu dostávali spíše sporadicky a bylo jen otázkou, na kolika brankách se ukazatel skóre zastaví. Nakonec byli vyslyšeni naši fanoušci, kteří skandovali „Dejte jim bůra!“. Čtvrtý zásah přidal krásným lobem Topol, pro kterého to byla vůbec  první branka v dresu FKK 1901. Skóre uzavřel úsměvným gólem opět Muller, který po úniku ledabyle poslal míč k tyči, od které se s pomocí čechistického stopera odrazil těsně za brankovou čáru. Konečné skóre 5:1 bylo pro městského rivala ještě milosrdné, jelikož řada šancí našeho klubu zůstala nevyužita. Přesto je na výsledku patrný výkonostní rozdíl mezi oběma neslučitelnými soupeři.

K dispozici je i SESTŘIH z utkání a FOTOGALERIE
 

 

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode