A| Derby s Nelahozevsí za tři body, výhru řídili Janíček s Krejzou

Na horkou půdu do Kralup zajížděli v sobotním dopoledni fotbalisté Nelahozevsi, kteří se v tabulce nacházejí na patnáctém místě. Netradičně poklidné derby nabídlo zajímavou podívanou s několika šancemi i pěknými brankami, a nakonec skončilo stejným výsledkem, jako podzimní střetnutí na hřišti Dynama.

Hned v první minutě střílel nad branku po přihrávce Janíčka domácí kapitán Hemr.

Po čtrvthodině hry postupovali hostující Petro Tryhuk s Eduardem Melnykem na jediného kralupského obránce. Melnyk ale situaci nevyřešil dobře a Culek jeho přihrávku zachytil.

Vzápětí na druhé straně po centru Emmera hlavičkoval Tomáš Petr, branku ale přestřelil.

V 19. minutě zakončil z úhlu vedle nelahozevský Bucha.

Ve 22. minutě roztáhl domácí Krejza hru na Štěpána Janíčka, ten si za vápnem připravil balón a přesnou střelou rozvlnil síť Fialovy svatyně. Domácí tak vedli 1:0.

Ve 37. minutě si Janíček s Krejzou role vyměnili. Autor úvodního gólu se ocitl tentokrát v roli asistenta, když obdržel průnikovou přihrávku do vápna a předložil balón před prázdnou branku Krejzovi. Pro domácího ostrostřelce nebylo problém z lehké pozice skórovat, a kralupští tak po první půli vedli o dva góly.

První zakončení druhého poločasu měl po přiklepnutí Krejzy na svědomí kapitán domácích David Hemr, gólman Dynama ale jeho přízemní střelu pohotově vyrazil nohou.

V 57. minutě zahrozili také hosté. Povedený křížný balón do běhu dostal Kochman, který tváří v tvář Šídlovi zakončil hlavou. Obránce Řenč ale jeho pokus stihl vykopnout na rohový kop. Z následného rohu hlavičkoval na zadní tyči osamocený Kulhánek těsně nad.

O pět minut později unikal sám tentokrát Hrnčíř, který se zaseknutím zbavil jednoho z kralupských obránců, svou slabou střelou však zamířil pouze do rukavic připraveného gólmana domácích.

V 73. minutě předvedl skvělou individuální akci kralupský Janíček, který se po několika úspěšných kličkách dostal až na hranici vápna, kde balón předložil Krejzovi. Domácí útočník svou střelou však pouze orazítkoval tyč nelahozevské svatyně.

V samotném závěru se kralupští přeci jen radovali ze třetího vstřeleného gólu. Chytrá přihrávka střídajícího Houžvičky našla na zadní tyči úplně volného Pakandla a druhý střídající hráč se z dobré pozice nemýlil.

Kralupy tak doma v derby s Nelahozevsí porazily svého soupeře 3:0.

 

FK Kralupy 1901 - TJ Dynamo Nelahozeves 3:0 (2:0)

Sestava: Šídlo - Emmer, Houška, Culek, Řenč - Řezníček (67. Pakandl), Hemr, Glogas (30. Houžvička), Janíček (85. Klier) - Krejza, Petr (74. Šultes)

Diváků: 172

Rozhodčí: Špaček Jaroslav – Drábek Tomáš, Petýrek Václav

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode