1. kolo v okresním přeboru zvládáme za 3 body

Po postupu do okresního přeboru nás čeká nesmírně težký los a hned v prvním kole jsme na svém stadinu přivítali rezervu Sokola Libiš, která v loňské sezoně obsadila 4.pozici. Už před zápasem jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Avšak do utkání jsme šli s tím, že před domácími fanoušky musíme na úvod soutěže zvítězit.


         Prvních deset minut to byla oťukáváná z obou stran. Po této úvodní části se na kralupském stadionu odehrávalo nádherné utkání se šancemi na obou stranách. První šanci měli hosté, kdy se z levé strany řítil sám na brankáře libišský útočník, ale Šour byl proti. Poté jsme začínali přebírat otěže prvního poločasu my. Svoje šance postupně trestuhodně spálili v samostatném úniku Švancara s Menčlem, střelec Mráz nastřelil tyč a kapitán Hemr netrefil z malého vápna po nahrávce Švancary zcela odkrytou branku.


         Naši zoufalost z neproměňování šancí ukončil až ve 31.minutě utkání Menčl z trestného kopu a ukázal jak výbornou má levačku. Uklidnění přišlo ve 43.minutě, kdy se po chybě hostující obrany prosadil Menčl podruhé. Do kabin jsme šli za stavu 2:0.


         O poločasové přestávce trenér David Hemr nabádal hráče, aby důsledně bránili a hráli jsme to tzv. na jistotu s tím, že z nějakého brejku dáme třetí branku a bude rozhodnuto. Na hřiště přišel Knoflíček místo Kulhavého a Menčl se posunul na stopera.


         Druhá půle začala přesně podle našich představ. Po brejku se prosadil v 53.minutě obránce Řenč a zdálo se, že body zůstanou doma a je rozhodnuto. Bohužel opak byl pravdou. Ze hry odstoupil kvůli problémům ze zády Tomáš Hunal a obrana se musela zase přeskupit. Od této chvíle byl na hřišti lepší soupeř a dostal nás pod tlak, který vyvrcholil v 60. minutě brankou na 3:1. Byli jsme nadále pod tlakem a přežili několik šancí soupeře. Naše šance Řenče po rohovém kopu, Knoflíčka a Hampla zůstali neuvyužity. Posledních 10 minut už soupeř neměl síly a utkání se jen dohrávalo, což nám hrálo do karet. Další branka už nepadla a slavili jsme první domácí vítězství.


         V utkání jsme byli asi o ty dva góly lepší a zaslouženě vyhráli, ale vítězství se nerodilo vůbec lehce. Libiš byla velmi kvalitním soupeřem a určitě se bude pohybovat v horní polovině tabulky.


         Další utkání odehrajeme na svém stadionu v neděli 2.9. od 17:00 hodin proti TJ Kly.


sestava: Šour - David, Hunal (58.Frič), Řenč, Kulhavý (46.Knoflíček) - Válek, Culek, Hemr, Švancara - Mráz ( 80.Hampl), Menčl


branky: 31.a 43. Menčl, 53. Řenč


diváků: 190

    

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode