3 BODY Z DERBY ZŮSTALY V OLŠÍCH

Před dnešní zápasem se naše mužstvo nacházelo na prvním místě tabulky a sousedé z Čechie na místě devátém, tudíž o favoritovi bylo jasno už před zápasem. V tomto utkání nám chyběl pouze stoper Muška a dlouhodobě zraněný Menčl .

                Do první půle jsme nastoupili opatrně a musíme objektivně přiznat, že nám Čechie byla v úvodních patnácti minutách více než vyrovnaným soupeřem a vytvořila si i dvě šance, když jednou mířila z hranice vápna nad branku a při druhé nás podržel brankář Štefek.

                Bohužel pro nestranného diváka a samozřejmě dobře pro nás, to bylo ze strany soupeře prakticky všechno. Od šestnácté minuty jsme převzali otěže utkání do vlastních rukou a bylo otázkou času, kdy se střelecky prosadíme a to se stalo v minutě dvaadvacáté. Ríša Culek se uvolnil na pravé straně a přesným centrem našel našeho kapitána Davida Hemra, který nadvakrát otevřel skóre zápasu. O sedm minut později bylo ještě veseleji, když Honza Lištván možná gólem měsíce upravil střelou z dálky skóre na 2:0. V prvním poločase jsme si vypracovali ještě několik brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Za stoprocentní se dali považovat dvě šance Pavla Mráze, Jáchyma Kulhavého, Davida Hemra a Honzy Lištvána, který nastřelil pravou tyč. Černá kaňka tohoto zápasu přišla před koncem poločasu, kdy se po nešťastném souboji srazili Pavel Mráz s hostujícím Mynaříkem a pro hráče soupeře bohužel musela přijet záchranná služba kvůli poranění kolene. Přejeme Radkovi touto cestou brzké uzdravení a návrat na trávníky. Do kabin jsme tak šli za stavu 2:0.

                O poločase se trenér Hemr rozhodl ke střídání dvou hráčů. Ze hřiště odešli Roman Polák a Jáchym Kulhavý, které nahradili Petr Gabčo a Matěj Řenč. O přestávku jsme si řekli, že se pokusíme nedostat branku a pokud možno co nejdříve utkání definitivně rozhodnout na naši stranu, což se povedlo prakticky už na cestě z kabiny. V sedmačtyřicáté minutě se nádherným obloučkem z levé strany prosadil podruhé Honza Lištván a hned o minutu později náš ligový kanonýr Luděk Zelenka, kdy obstřelil brankáře soupeře. O tom, že tři body zůstanou v Olších bylo rozhodnuto! Nadále se hrál fotbal pouze na jednu branku a z toho pramenilo sólo a 30. gól v sezóně pro našeho zabijáka Pavla Mráze v šestašedesáté minutě a vedli jsme 5:0. Na konečných 6:0 upravil David Hemr v 72. minutě zápasu, který pak ještě ve skvělé šanci schválně kopl balón do plotu, aby nemusel platit po zápase ,,odměnu‘‘ za hattrick :-) Hrálo se bojovné, ale slušné utkání bez zákeřných faulů a nadávek. Byla udělena pouze jediná žlutá karta.   

                Za dnešní zápas děkujeme našim i soupeřovým fanouškům za vytvoření perfektní atmosféry a hlavně za to, že se sešli v tak hojném počtu. Utkání sledovalo 452 diváků. Soupeři z Lobečku přejeme záchranu v soutěži a my dál pokračujeme ve splnění cíle, který je v této sezoně postup do okresního přeboru.

 

Kralupy 1901 – Čechie Kralupy 6:0 (2:0)

Branky: 22. a 72. Hemr, 29. a 47. Lištván, 48. Zelenka, 66. Mráz.

ŽK: 0:1. Rozhodčí: Šnýdr, Obrajtr, Štolba.

Diváci: 452.
 

Kralupy 1901: Štefek – David, Šíma, Hunal (63. Kinter), Kulhavý (46. Řenč) - Hemr, Polák (46. Gabčo), Culek, Lištván (70. Pakandl) - Zelenka, Mráz
 

Čechie Kralupy: Pospíšil – Mynařík (40. Měchura), Havel, Pokorný, Hořák - Jareš, Moravec, Douša (46. Sluka), Chlapec (67. Arandič) - Paprňák (50. Stinka), Kovář (82. Jeřábek)

 

 

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode