Derby s Čechií jsme zle nezvládli....

Kralupské derby. Tak zněl los dalšího kola III. třídy Mělnicka. V rámci soutěže teprve druhé za posledních sedm let.

Vstup do tohoto ostře sledovaného zápasu nám krutě nevyšel. Hned po šesti minutách udělal chybu stoper Martin Pešek a hostující Kovář nadvakrát překonal Šoura v brance domácích. V osmnácté minutě přišla chyba v rozehrávce, střela Moravce a slabší chvilku si tentokrát vybral sám gólman Šour. O dalších pět minut později bylo ještě hůř. Na rozdíl třídy zvyšoval opět Kovář, i když musíme říct, že jeho postavení při přihrávce Gospodinova hodně zavánělo ofsajdem.

Až po této trojnásobné facce jsme se dostali do hry. Snažili se hrát kombinační fotbal, zatímco Čechie po zbytek utkání pouze nakopávala balóny na urostlého forvarda Gospodinova. V našich prvních dvou šancích se objevil Růžička, jenž v obou případech mířil vedle svatyně hostů.

Poté pálili Kefurt, Kulhavý a Řenč, ale jejich pokusy většinou mířili vysoko nad konstrukci hostující branky. V závěru poločasu ještě z přímého kopu ohrozil branku Kinter, ale jeho pokus s námahou vyrazil gólman Čechie Pospíšil.

Druhé dějství bylo v naší jasné režii. Čechie se zatáhla a bránila. K většímu ohrožení branky se nedostala. Bohužel naše příležitosti končily buď nepřesnou finální fází, nebo je hosté dokázali s dávkou štěstí zpacifikovat, často i za cenu faulu. Po jednom takovém zahrával trestňák opět Kinter, ale podruhé v zápase ho s vypětím všech sil vychytal gólman Pospíšil.

Náš tlak vyústil v gól až ve dvaasedmdesáté minutě. Řenč přesnou přihrávkou na třicet metrů našel Jana Šímu a ten z hranice velkého vápna přehodil chybujícího brankáře hostů.

Do konce utkání se v největší šanci objevil ještě Matěj Řenč, z rohového kopu však mířil hlavičkou jen těsně vedle.

Ani druhé kralupské derby v sezóně jsme nedokázali vyhrát. V dalším kole nás čeká pátý tým tabulky Sokol Jeviněves.

 

 

FK Kralupy 1901 – FK Čechie Kralupy 1:3 (0:3)

Góly: 72. Šíma - 6. a 23. Kovář, 18. Moravec

Sestava: Šour – Šíma, M. Pešek, Řenč, Kinter (84. Malík) – D. Klier (74. P. Pešek), Kulhavý, Kefurt, M. Kolmistr – Růžička, Pexa (54. Dobiáš) 

Rozhodčí: Michal Hamšík – Petr Jahoda, Jiří Princ

 

 

 

Kaučuk do toho!!!!

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode