Dorost porazil Sporting i nepřízeň osudu

Dorost zažil v sobotních hodinách dopoledních netradiční výjezd k zápasu se Sportingem Mladá Boleslav/Dlouhou Lhotou. Autobus těsně před odjezdem na utkání havaroval a naše mladé naděje tak uvízly v Kralupech. Díky obětavosti rodičů, kteří týmu zajistili náhradní odvoz v podobě svých aut a ochotě rozhodčího Vlka a domácího týmu, kteří počkali na naše kluky přes půl hodiny po oficiálním výkopu, se zápas nakonec uskutečnil.

Že naši dorostenci nebyli rozcvičeni na nich nebylo příliš poznat, jelikož si už po pár desítkách vteřin vytvořili zajímavou příležitost. Po průnikové přihrávce Svobody zakončoval ve skluzu na dlouhou nohu Vránek, který však svůj pokus nasměroval pouze do vyběhnuvšího brankáře Krause.

Po deseti minutách hry o sobě dali poprvé výrazněji vědět domácí, a hned z toho byla úvodní branka utkání. Po chybě v naší obraně poslal Sporting do vedení kapitán Lukáš Urban.

Poté přišla slabší pasáž a obě mužstva po většinu času bojovala o balón.

Ve 20. minutě přišel do hry teprve čtrnáctiletý Matěj Valtr, kterému se po třech minutách pobytu na hřišti podařilo vyrovnat na 1:1. Holubická posila se prezentovala krásnou střelou z hranice vápna, která zapadla přesně do levého horního růžku Krausovy svatyně.

Netrvalo to ani pět minut a Valtr nás poslal do vedení. Tentokrát už to nebyla tak výstavní trefa, i přesto se však mladý fotbalista mohl po přihrávce Svobody radovat ze svého druhého gólu v kralupském dresu, když z malého vápna se štěstím překonal domácího brankáře.

Za stavu 2:1 pro nás úvodní dějství také skončilo, a hráči si tak mohli jít odpočinout do kabin a naplánovat taktiku do druhé půle.

První polovina druhého dějství byla rozpačitá z obou stran. Obě mužstva si vytvořila několik málo zajímavých příležitostí, ovšem jak v naší, tak i v soupeřově hře, bylo k vidění mnoho nepřesností.

Potřebovali jsme vstřelit třetí branku, díky které bychom svému soupeři odskočili na dvougólový rozdíl.

To se v 70. minutě povedlo Matyáši Svobodovi, který se prosadil do odkryté branky po průbojnosti střídajícího Pecníka.

Za osm minut jsme vedli už 4:1. Po centru ze strany napřáhl z hranice vápna svou slabší pravou nohou Rudolf Wachauf, jehož střela i s přispěním brankáře domácích skončila v síti.

Konečný výsledek utkání na 5:1 stanovil v 87. minutě Matouš Vránek, jenž po Lžíčařově přihrávce proměnil samostatný nájezd na domácího gólmana.

Ačkoliv cenu za Hráče zápasu získal kapitán Dominik Neumann, ten nejdůležitější výkon podali rodiče našich dorostenců, bez kterých bychom utkání nemohli sehrát a ze Dlouhé Lhoty bychom si neodvezli tři body.

 

Sporting MB + Dl. Lhota - FK Kralupy 1901 1:5 (1:2)

Góly: 10. Urban - 23. a 28. Valtr, 70. Svoboda, 78. Wachauf, 87. Vránek

Sestava: Pátek - Nikolajenko, Suchoň, Neumann, Pohorily - Vránek, Portašík, Truhlář, Dolejší - Svoboda - Knot

Střídající: Cvrk, Pecník, Wachauf, Valtr, Lžíčař, Slivenecký

Diváků: 35

 

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode