Kralupské týmy vstoupily do poháru vítězně !!!

FK Kralupy 1901 – SK Vojkovice 3:1 (3:1)

 

V úvodním kole Českého poháru přivítali na hřišti ve Slatině fotbalisté Kralup svého rivala z okresního přeboru, tým Vojkovic. Už před výkopem bylo jasné, že to žádné galapředstavení nebude a bude to spíše boj o každý metr. Hřiště bylo nerovné a přechod z umělé trávy a atletického oválu byl znát. Nicméně Kralupští byli v úvodu aktivnější a častěji drželi míč na kopačkách. Jako první se radovali Kralupští, když si přímý kop srazil hostující hráč do vlastní branky. Další gól Kralup vstřelil Tarbaj, který zanedlouho vymetl z přímého kopu pavučinku vojkovické branky. Tento náskok jakoby Kralupy uspal a Vojkovičtí se dostávali častěji před kralupskou svatyni. Hostům se podařilo před poločasem vstřelit branku a zdramatizovat zápas. Druhý poločas moc ruchu před oběma brankami nepřinesl. Týmům se nedařila kombinace, a tak zápas skončil zaslouženým vítězstvím Kralup. Kaňkou utkání byly časté výkřiky z řad Vojkovic, kteří se snažili dostat pod tlak rozhodčího. I když se jedná o pohárový zápas, tak přeci jenom je to jen příprava a bylo to naprosto zbytečné. To nemění nic na tom, že Kralupští natáhli sérii neporazitelnosti v mistrovských, přátelských a pohárovém duelu na číslo 15!

 

Branky Kralup: vlastní, Tarbaj 2

 

Sestava Kralup A: Půček – Beneš, Černý, Pixa, P. Pešek – A. Vokoun, J. Polák, Tarbaj, Pexa – J. Müller, J. Matějček. Do hry hokejově naskakovali Topol, Loškoski, R. Polák a V. Matějček.

 

TJ Sokol Zálezlice – FK Kralupy 1901 B 2:4 (2:1)

 

V prvním zápase Českého poháru zajíždělo béčko Kralup na hřiště Zálezlic, kde se soupeřům hraje vzhledem k tvrdosti domácích špatně. Utkání začalo opatrně z obou stran, ale více ze hry měly Zálezlice. Netrvalo dlouho a šly do vedení, když se hlavou trefil domácí hráč. Ihned vzápětí Kralupy prohrávaly o dvě branky, ale Kralupy nabudila červená karta, kterou inkasovali domácí po jasném faulu na aktivního Malíka. Přímý kop proměnil střelec Dobiáš a dostal tak svůj tým znovu do zápasu. Do konce poločasu stojí za zmínku jen šance Malíka. Do druhého poločasu hosté prostřídali, což se nakonec promítlo do výsledku. Zálezličtí neměli k dispozici žádného hráče na střídání a s přibývajícím časem jim ubývali síly. Zvýšenou aktivitu kralupských hráčů přetavili v branky Malík s Dobiášem. Poté začal za vyrovnáním tlačit rozhodčí a nabídl domácím hodně standardních situací. Ovšem ty buď končily vedle nebo je pochytal brankář Šour. V úplném závěru se domácím zranil hráč, takže dohrávali v devíti. Toho využil Dobiáš, který završil svůj hattrick a rozhodl tak o výhře pro kralupské barvy.

 

Branky Kralup B: Dobiáš 3, Malík

 

Sestava Kralup B: Šour – Zima, P. Vokoun, Konvalinka, Kadlec – Malík, Kolmistr, Nikolov, Felix – Dobiáš, Stegbauer. Do hry hokejově naskakovali: Jaroš, F. Müller, Olah, Svoboda a Šestořád.

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode