Olše zůstaly na podzim nedobyty, druhý Rakovník skolil probuzený střelec Petr

Fotbalisté Kralup neprohráli v podzimní části sezony jediný domácí zápas. Přetrhnout tuto úctyhodnou sérii přijel do Olší Rakovník, který se v tabulce nachází na druhé příčce. Papírový favorit si ale v utkání nevytvořil příliš vyložených šancí. Naopak Kralupy využily většinu dobrých příležitostí a zásluhou probuzeného střelce Tomáše Petra, který si v zápase připsal dvě přesné trefy, se s podzimem rozloučily cennou výhrou.

Po pěti minutách hry střílel z voleje domácí Mařík, jeho pokus ale mířil těsně vedle hostující branky.

Poté zakončoval z podobné pozice Michael Glogas, jeho slabý pokus ale odkopl jeden z rakovnických obránců.

Právě Glogas měl po dvaceti minutách hry na kopačce úvodní branku utkání, když ve vápně obdržel dobrou přihrávku od Maříka. Kralupský mladík ale zblízka zamířil jen do připraveného brankáře Tůmy.

V následujících minutách se hrála vyrovnaná partie s mnoha nepřesnostmi na obou stranách, která již nepřinesla výraznější příležitosti.

Po úvodním dějství tak na světelné tabuli na Městském stadionu V Olších svítily dvě nuly.

Kralupští vstoupili do druhého poločasu výborně, jelikož se již ve 48. minutě radovali z vedení. Po přihrávce Štěpána Janíčka se přízemní střelou k tyči trefil Tomáš Petr. Pro domácího útočníka to byla první branka od konce září tohoto roku.

Poté z úctyhodné vzdálenosti napřáhl z voleje kralupský kapitán David Hemr, na jehož padající střelu k tyči se musel natahovat brankář Jakub Tůma.

Po hodině hry střílel dvakrát po sobě hostující Petr Wajshajtl, oba jeho pokusy ale byly zblokovány. Vzápětí hlavičkoval po centru do vápna Jan Červený, ale vedle.

Na druhé straně zakončoval po brejku a přihrávce Krejzy autor do té doby jediného gólu utkání Petr, branku ale minul.

Za Rakovník vzápětí zahrozil Severin, jeho hlavička po rohovém kopu se ale mezi tři tyče Víškovy svatyně nevešla.

V 71. minutě přišla chyba v hostující defenzivě, kterou přesnou přízemní střelou na zadní tyč potrestal Tomáš Petr. Kralupy tak po dalším zásahu svého strikera vedly 2:0.

V závěrečných minutách atmosféra na hřišti houstla a k vidění bylo také několik nevybíravých zákroků.

Utkání už se ale dohrálo bez zajímavějších fotbalových momentů, a Kralupy tak po výhře 2:0 nad Rakovníkem zůstaly doma na podzim neporaženy.

 

Hodnocení Luboše Černého: Odehráli jsme poslední zápas sezony. Vzhledem k tomu, že jsme do utkání poslali pouze jedenáct dospělých hráčů a na lavici byli jen tři dorostenci a brankář, tak si myslím, že jsme předvedli výkon na hranici svých možností. V prvním poločase jsme si vytvořili příležitosti, které jsme ještě neproměnili, ale Rakovník jsme přehrávali. Druhý poločas jsme pokračovali v dobrém výkonu, vytěžili jsme z toho dvě branky a zaslouženě vyhráli 2:0. Rakovník si za celý zápas nevytvořil ani jednu brankovou příležitost. SK neprohrál devět utkání a byl na druhém místě. V zápase byl favoritem, ale svou roli nepotvrdil. Já, trenér a manažer A-týmu jsme na náš tým za předvedenou hru a následné vítězství neskutečně hrdí. Kluci si sáhli na dno a bojovali celých devadesát minut. Za jejich výkon je musíme pochválit. Zároveň děkuji trenérovi dorostu a třem dorostencům, že nám vypomohli. Všichni do utkání zasáhli a alespoň nasáli atmosféru A mužstva.

 

FK Kralupy 1901 - SK Rakovník 2:0 (0:0)

Góly: 48. a 71. Petr

Sestava: Víšek - Řenč, Houška, Culek, Emmer - Mařík (90. Vynohrad), Hemr, Glogas, Janíček (77. Neumann) - Krejza (89. Svoboda), Petr

Rozhodčí: Nehasil Karel – Bydlák David, Kocman Jakub

Diváků: 78

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode