v Horních počáplech si A mužstvo vykopalo naději na záchranu

K poslednímu venkovnímu utkání sezóny jsme zavítali do krásného areálu v Horních Počaplech, kde své zápasy hraje místní Sokol. Horní Počaply se před tímto zápase nacházely na 12. pozici, my jsme byli poslední.



Úvod utkání patřil jednoznačně domácím. Uběhlo osmnáct minut a prohrávali jsme již 0:2 díky gólům Bánovčina a to můžeme děkovat gólmanu Moučkovi, který chytil další tři jasné gólové příležitosti. Odpověděli jsme však nejlépe, jak jsme mohli, a to gólem Jakuba Matějčka ve dvacáté minutě.



Hra byla do konce první poloviny vyrovnaná a i pohledná. Oba mančafty si vytvářely gólové příležitosti, ale ty většinou končily na pozorných obranách obou celků. 



Po prvním poločase jsme tak prohrávali 1:2.



Začátek druhého poločasu navázal na poločas první. Hra byla vyrovnaná, šance domácích končily buď nepřesným zakončením nebo na naší obětavé obraně. Naše útoky naopak brzdila nepřesná finální a předfinální fáze. Poté však přišla 64. minuta, faul ve vápně na pronikajícího Pavla Vokouna a sudí Hampl ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu pak zkušeně proměnil Jakub Matějček.



O devět minut později bylo ještě veseleji. To se k míči dostal Dalibor Dobiáš a z pravé strany poslal před bránu krásný centr, který přesnou hlavičkou zakončil Matěj Řenč. Drama však pokračovalo. Díky nedůslednému obsazování hráčů se z hranice velkého vápna prosadil přesnou střelou k tyči domácí Pavel Dohnal. 



Hornopočapelští fotbalisté se nadechovali k obratu a pomoci jim k tomu mohl i pokutový kop po faulu Řenče. Ten však famózně lapil Jakub Moučka. Domácí bušili a bušili, jenže ne a ne se prosadit. Pořekadlo "nedáš - dostaneš" se potvrdilo i tentokrát. Čtyři minuty před koncem se po rychlém protiútoku k míči dostal Jakub Matějček a svým třetím gólem v zápase nejen završil hattrick, ale hlavně nás poslal do vedení 4:3. Poté přišla v osmaosmdesáté minutě červená karta pro domácího Žídka, který naštěstí nepovedeným likvidačním zákrokem na Kintera zastavil velmi slibný protiútok.



Vítězství jsme pak potvrdili po dalším protiútoku na jehož konci byl Dalibor Dobiáš.



Z Horních Počapel si tak odvážíme tři body po výhře 5:3!





Sokol Horní Počaply - FK Kralupy 1901    3:5 (2:1)



Góly: 11. a 18. Bánovčin, 77. Dohnal - 20., 64. a 86. J. Matějček, 73. Řenč, 90. Dobiáš



Sestava: Moučka - Valdhans, Černý, Řenč, Kinter - Pečený (46. Grich), Kozel, P. Vokoun, Bartoš - J. Matějček, Dobiáš




ČK: 88. Žídek (H.P.)



Rozhodčí: Miroslav Hampl - Martin Štolba, Jiří Princ



Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode