Vítězná premiéra nového trenéra, Hunal dovedl své svěřence k šesté výhře v sezoně

Kralupy v týdnu představily nového trenéra, kterým se stal Tomáš Hunal. Bývalý ligový obránce, jenž po konci profesionální kariéry působil právě i v Olších, byl ve svém prvním utkání na lavičce modrobílého celku svědkem několika zahozených šancí v podání svých svěřenců. I přesto však domácí dokázali po gólech Krejzy a Janíčka soupeře z Klecan porazit, a připsali si tak šestou výhru v sezoně.

Začátek utkání mnoho šancí nenabídl, více na balónu ale byli domácí.

První zajímavá příležitost přišla po čtvrthodině hry. Kralupský Pakandl šikovně prostrčil balón do vápna Janíčkovi, ten ale ideální příležitost k zakončení prováhal. I přesto dokázal domácí fotbalista donutit svou střelou k zákroku klecanského brankáře Hrkala, jenž balón vyrazil před sebe. K dorážce se dostal Jakub Řezníček, branku ale přestřelil.

Vzápětí si na druhé straně nabíhal na průnikovou přihrávku Petr Svoboda, brankář Víšek byl ale u míče dřív a odkopl ho do zámezí.

Ve 23. minutě vyhrál domácí Tomáš Petr souboj s obráncem a hlavou posunul balón na volného Luboše Krejzu. Kralupský ostrostřelec z úrovně penalty práskl do skákajícího balónu a přesným zakončením k tyči poslal domácí do vedení.

Ve 25. minutě to mohlo být 2:0. Tomáš Petr byl ve vápně faulován Vojtěchem Kučerou a Kralupy kopaly penaltu. K té se postavil sám Petr, Hrkal mu ale jeho střelu vyrazil.

Poté na druhé straně zahrával z dobré pozice přímý kop Antonín Hrdina, branku ale těsně netrefil.

Ve 43. minutě se k balónu dříve než hostující gólman dostal kralupský Petr a vypíchl míč na Pakandla. Ten místo zakončení do odkryté branky zvolil přihrávku na Krejzu, který se svou střelou nevešel mezi tři tyče Hrkalovy svatyně.

Více již první poločas nenabídl, a Kralupy tak odcházely do kabin s jednogólovým náskokem.

Domácí vstoupili do druhé půle další dobrou příležitostí. Po individuální akci a přihrávce Pakandla se tváří v tvář hostujícímu Hrkalovi ocitl Petr, klecanský gólman mu ale jeho lob vyrazil.

Poté několik minut obléhaly domácí vápno Klecany. Příležitost měl Ondřej Dvořák, v dobré pozici mu ale zakončení nesedlo a skončilo mimo kralupskou branku.

V 57. minutě se domácí podruhé v utkání radovali. Po chybě hostujícího obránce Bečky postupoval ze strany sám na branku Štěpán Janíček a střelou, která se ještě odrazila od tyče, zvýšil na 2:0.

Po chvíli unikal po šikovném prostrčení balónu mezi obránce Luboš Krejza, gólman mu ale jeho pokus lapil. Vzápětí zakončoval domácí útočník znovu, tentokrát po přihrávce Petra. Jeho přízemní pokus ale ztroskotal znovu na skvělém Hrkalovi.

O pár minut později chtěl vyběhnuvšího Víška z dálky překvapit hostující Filip Vaktor, jeho pokus ale branku těsně minul.

Deset minut před koncem šli do přečíslení Glogas s Petrem. První jmenovaný prostrčil míč na Tomáše Petra, který šel sám na klecanského Hrkala. Kralupský útočník ale svou tvrdou střelu vnějším nártem poslal vedle tyče hostující svatyně.

Domácí to ale nemuselo příliš mrzet, jelikož si i tak pod novým trenérem připsali po výhře 2:0 nad Klecany tři body.

 

Hodnocení Luboše Černého: Věděli jsme, že pokud se chceme udržet ve vyrovnané tabulce v horní polovině, tak musíme v domácím zápase vyhrát. To se nám povedlo a jsme čtvrtí. Myslím, že jsme soupeře přehrávali a zaslouženě brali tři body, jen rozdíl skóre měl být vyšší. Jedinou kaňkou byla slabší produktivita našich útočníků. Krejzič měl ještě další tři šance a Petrys dvě plus neproměněný pokutový kop. I když oba podali výborný výkon, tak branky tomu tentokrát chyběly. Věříme ale, že si smůlu v tomto utkání vybrali a následující zápas už jim to tam bude zase padat.

 

FK Kralupy 1901 - MSK Klecany 1901 2:0 (1:0)

Góly: 23. Krejza, 57. Janíček

Sestava: Víšek - Řenč, Culek, Houška, Emmer - Pakandl, Řezníček (19. Glogas), Hemr, Janíček - Krejza (75. Čejka), Petr (90. Neumann)

Rozhodčí: František Brýl - Jaroslav Špaček, Jan Mrkvička

Diváků: 145

Kontakty

FK Kralupy 1901, z.s.
V Olších 498, 278 01 Kralupy nad Vltavou
IČO: 47006668
Luboš Černý - předseda
+420 602 443 623
cerny.lub@seznam.cz

Ladislav Míka - sekretář
+420 601 581 646
dvere.mika@email.cz
Vytvořeno službou Webnode